Followers

Friday, January 9, 2009

Daddy ke Penang

My hubby dah pegi Penang, tadik dia call dah sampai Jambatan Pulau Pinang, they all ada company trip + dinner yg bertemakan Hawai.. nasibler.. apsal aku x pergi?? hhmmm takpelah coz kalau spouse and anak ikut.. perjalanan, hotel kena bayo sendiri.. x bestlah plak kan..

sepanjang tempoh nak tunggu hari pegi, my hubby dok pening, nak kena ada kasut yg boleh bawak gi dinner dan bersantai.. baju hawai lah. sian dia.. so isnin lepas.. we all ke Sunway.. nak carik baju ala - ala hawai and kasut.. so aku memang suggest crocs jelah.. kena air pun x pe, penat tau carik mana yg berkenan.. tp yg berkenan cam takde saiz.. baju pun tak jumpa.. apsal masa tak carik, bersepah je kan... akhirnya.. Darin jelah yg seronok sangat main cermin kat kedai crocs tu..


Crocs Sunway

habis kat situ we all singgah JCo.. beli sedozen.. order air strawberry Freeze + Hazelnut.. strawberry tuk dia, coffee tu tuk aku, tp dia x mo, nak coffee jugak.. pengsan wo...
dah lama lepak kat dalam.. my hubby bawak dia keluar tengok air pancut kat depan Sunway Lagoon tu, memanglah cantik tp dia amatlah penakut.. kesian dia.. so duduk jelah berkepit ngan mak ayah dia ni... so we all balik malam tu, misi tak tercapai..

Jco Donut

esoknya gi Jusco.. beli seluar 3 suku tuk pakai kat pantai.. suar yg ada pendek sangat.. mana bley bie.. aurat lelaki sampai lutut... muahahaa... so jumpalah seluar kat Jusco... tapi baju still x jumpa.. sian plak dia.. penat tul bg dia idea.. tp dia cam x mo follow, coz dia malas nak mengikut tema..

and finally malam tadik we all ke Sunway lagik.. we all masuk M&S, jumpalah t-shirt ala - ala pantai.. macam ada gambar yatch ke apa ntah.. bolehlah dr takde langsung.. tak mahal sangat, so takdelah rasa nyesal sgt.. then we all ke crocs.. actually dia ada jumpa satu model kasut crocs cam ala - ala kasut + seliparlah.. sekali kat Sunway tu takde.. masa tu dah 8.30pm, then they all suggest gi Subang Parade, maybe ada.. so teruslah pecut ke sana.. carik crocs and jumpalah.. memula mintak size yg diidamkan utk kaler cokelat, sekali tarak.. hitam je.. then try, tp cam tak muat.. up lagik 1 size.. and up lagik 1 size.. and size yg sesuai tu, sib baik ada kaler cokelat, so dia pun belilah dengan senang hati.. disebabkan dia happy, dia belanja Darin ice cream.. apakah???

Fountain @ Sunway Lagoon

then sebelum balik singgah plak kat Reject Shop and ada byk betul t-shirt biasa yg ala - ala kat M&S tadik.. then dia nak cariklah kalau ada pulak benda lain yg dia berkenan.. sekali aku belek - belek kedai tu.. huwwaa.. jumpa shirt yg ala -ala Hawai yg ada floral siap tu.. kaler orange and biru.. terus aku suh dia amik kaler oren.. pakai malam kan.. apa pedulik and harga dia amat murahlahkan.. pasni belum tentu lagik nak pakai..

ada adegan sket kat Reject Shop tu.. Darin amatlah suka main celah baju.. lari sana.. lari sini, org pun tak ramai, kedai dah nak tutup.. sekali salesgirl tu turunkan pintu kedai tu.. and dia pulak takut bunyi tu.. dengan lajunya dia berlari ke aras pintu and jerit "daddy.. daddy".. then by the time pintu tertutup rapat.. terus dia menjerit and meraung.. aku rasa dia takut bunyi pintu and dia rasa yang daddy dia dah keluar, maybe dia ingat daddy dia yg tutup pintu tu.. memang kuat betullah dia meraung... sian tul anak mummy..
selesai shopping terus balik.. and settlelah semuanya..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...