Followers

Thursday, January 19, 2012

Lexis Port Dickson - Fun Time

Lepas settle masuk bilik, sambung lagik acara makan minum petang, walaupun rasanya 2 jam lepas baru  je habis makan. Tapi kekanak tak keruan duk bilik lelama.. we all ajak turun swimming pool.



Swimming pool dia tak besar sangat, 1 side bebudak, 1 side lagik untuk orang besar, means pool untuk budak kecik je and takdelah fun sangat macam Avillion dulu tuh, tapi still ok jugaklah. Selain korang boleh berendam dalam ni lelama, kalau bosan, pegi letak kepala bawah air yang jatuh sana tu, kira bolehlah buat Water Jat shampoo, nak buat kat kedai mahal, kat sini, dah include dalam bill hotel.



Tak bosan pulak duduk dalam kolam, we all jenjalan and nampak inflatable playland. Tapi nak main benda alah ni kena bayar RM5 hengget untuk 15 minit. So untuk 3 orang dah RM15 hengget, Dia tutup pukul 7pm, means kalau sampai sana dah lebih 6.45pm, dia tak layan dah. Darin, Kak Intan dengan Abng Adli je boleh naik, yang lain tengok sajer ok. Sebelah tempat dia orang gelongsor tu ada tempat panjat - panjat. Mainlah dedua sekali dah termaktub dalam RM5 tu. Tapi aku rasa bebudak ni main lebih 15 minit, sbb waktu tu pun dah nak abis masa dah.




Tetiba ada nampak orang main futsal, macam kenal je. rupanya abang aku, abang ipar aku, ada anak dia dengan ada lagik 2 insan lain, terus yang lain pun nak join sama, yang tak boleh tahan, budak baru sunat tu pun sibuk naik main, tapi yelah, dia dah sebulan yang lepas pun sunatnya..hehehe... Layan dia orang main futsal atas pasir, yang bebudak kecik ni main pasir dengan Aida. Aida nak tak nak kena gak layan dia orang, abis tu dia pun kebosanan jugak... Futsal tu pun kena bayar ok. Selain dari ru ada tempat untuk sewa basikal and others activites which is aku tak sempat nak explore sesatu.




Yang aku pulak duduk dendiam kat tepi padang futsal. Hari pun dah nak petang, so terus ajak kekanak ni naik tas, mandi, walaupun ada 4 bilik, which is 8 bilik air (Bath tub + shower room), tapi kalau dah lambat karang, confirm bergaduh jugak, mana nak makan and aktiviti lepas makan  lagik..
oooo memang ada aktiviti lepas makan, tu aku cerita later ok..





 
BTW ada banyak lagik gambar area hotel yang anak sedara aku amik + mengejar matahari terbenam dengan DSLRnya, yang tu aku update dengan entry lain nantilah yek...

2 comments:

littlehumblelynn said...

salam kenal

last new year pun pg PD.not bad jugak..tp mak aiiikhh ramai betul umah manusia..

mikamusz said...

kebetulan ke PD jugak.. hehe thx sebab sudi singgah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...