Followers

Wednesday, December 31, 2008

Kenduri @ Semenyih

Seminggu lepas raya haji.. my PIL datang ke KL coz ada kenduri kahwin kat Semenyih.. kira pangkat sepupu kot ngan my hubby semua ni.. Majlis akad nikah dia buat lepas Isya' so we all bergerak dr rumah lepas Maghrib.. semua org tak familiar dengan Semenyih, so budget ikut jelah highway KASEH yang baru tu kan... and terus sampai Semenyih..


hari malam. so memang tak berapa perasan sangat.. dalam map takde pulak arah dr Highway Semenyih.. so kenalah we all carik landmark yang tertulis dalam map.. sekali.. amat dekat dengan Highway..he..he.. jalan nak ke rumah masa tu ada pasar malam.. so siap ada abang RELA jaga masa tu.. bila we all tanya "cik ni taman xxxx ke?" (lupa nama taman), terus dia cakap.. "ha rumah org kahwin tu depan ni masuk kiri".. ha...ha.. senang keje we all.. masa sampai dia org baru nak akad nikah.. so my mom masuk dalam, we all lepak makan luar.. bawak budak kecik, cegitulah kekdahnya... Alhamdulillah.. cuaca pun baik, x panas.. so lama jugaklah lepak malam tu.. my BIL dah sibuk ajak tengok Cicakman.. x sempat ni nak kejar tayangan kul 11, coz we all bertolak balik 10pm.. sampai umah, tukar baju.. hhmmm postpone dik eh...


esoknya we all ke sana lagik, kali ni me ngan mil PIL je, my SIL x ikut.. masa sampai hujan renyai sikit.. pengantin tengah makan.. so terus makan.. lepak.. beramas mesra dengan semua yang ada.. sessi amik gambar and balik.. oo we all ajak dia org yg from Johor tu sunggah rumah kita org... lagipun Tok Yah tak pernah sampai rumah kita org yg comel tu.. sib baik ada karipap frozen.. dapatlah jamu tetamu minum petang tu... and then they all bergerak ke Putrajaya.. pusing - pusing dulu sebelum balik Johor..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...