Followers

Thursday, December 4, 2008

BBQ @ Surian Condo

Last Saturday I went to Surian Condo.. my husband and his team were having a BBQ during day time.. this is the first time ever we had BBQ during day time.. but since the location, accommodation and surrounding are so tempting.. hhmm ok je..



The peeps..


Newlyweds

my husband pergi dulu dengan officemate dia.. since he has been voted to be an organizer.. so kenalah turun padang untuk buat persiapan.. luckily, his manager joined them at that time..


tricycle yang diidamkan..

me arrived around 3pm with my nephew and of course Darin... sampai je sana.. hhmm nampak swimming pool confirmlah si kecik tu nak mandi.. then nampak pulak playground with red and pink colour.. macam manalah tak tergoda..


Ni dah tukar baju lepas kejadian hampir lemas


mak pak pun nak bergambar jugak okey..


masamnya... sebab hari panas sangatlah tu..


happynya dapat main...

she a bit meragam that time coz tido tak cukup dalam kereta.. sibuk nak mandi.. and paling tak tahan nak pinjam tricycle from Japanese people ni.. nasib baik they all bagi Darin main.. while their sons and daughters sibuk tawaf swimming pool tu..


Japanese boy yang main dengan Darin


Darin pun teruja nak buat....


Let me help u.. cheewwahh


ohh berjaya sikit..

bau BBQ tu semerbak.. of courselah bebudak tu datang mintak simpati nak ayam.. lamb.. air semua.. amik jelah... itu pun x habis..

mummy help..kaki Darin tersepit..


aarrghh cuba lagik...


Finally.. I did it

my nephew dah selamat terjun kolam.. me tak tahan ler tengok Darin merengek so I bawak dia pergi pool.. hhmm cemanalah swimming suit dia boleh tertinggal... padahal dah siap ketepikan.. so pakai underwear jelah... I asked my nephew untuk temankan Darin main air.. and me duduk kat tepi kolam...

Jom..jom gerak


amik gambar dulu...

at first Darin main tepi air.. dan sikit - sikit masuk sampai bawah sekali.. then dia duduk kat kaki tangga yang paling bawah where the water level memang bebetul kat leher dia.. suddenly she try to stand up then inbalance.. terus terapung kat situ.. me jerit and panggil my nephew angkat Darin while me terus je masuk swimming pool and angkat Darin keluar... dia batuk - batuk.. takut jugak muka dia biru... and a few second.. terus muntahkan air tu.. and then she said "untah.. untah".. then terus I angkat dia pergi kat tempat BBQ, dahlah towel dalam kereta.. terus my fren bagi pinjam towel dia.. thanks "fiza"... then terus tukarkan baju and bagi dia makan.. sebab confirmlah lapar...

The guitarist.. the drummer..


and the singer...


the band..

then since kejadian hampir lemas... dia tak nak main pool terus main gelongsor je.. the japanese boy tu nak jugaklah main dengan Darin but the serious part came when the Japanese boy buat aksi sket and Darin pun sibuk nak ikut jugak.. she really try her best nak bergayut jugak dekat palang gelungsur tuh.. OMG.. dia boleh buat and I don't know what to say.. even my hubby pun gelak and tak jadi nak marah.. of course I have to stand besides her kalau ada apa - apa terus je sambut dia..

inilah screennya..


daddy main sekejap coz Darin dah sibuk dah nak memanjat..


mak budak yang tepi tu.. amatlah tak lepaskan mic tu kat orang lain..

about 5.30pm, we all kemas barang.. and then off to his boss's house.. rumah dia simple and nice.. totally practical and meant for orang bujang.. kat rumah boss dia ni ada PS3.. and siap ada guitar, drum and microphone.. he..he.. so they all pun apa lagik.. amiklah kesempatan.. and since takde siapa yang nak menyanyi.. me amik kesempatan pegang mic.. actually tak dengar pun voice kita cuma dia akan detect sama ada kita sebut perkataan yang betul dengan tone yang betul atau tak... ha..ha.. lawak sangat tapi memang best lah...

time to go home everyone.. bye...

So lepas lepak - lepak then around 7pm, we all pun balik.. semua org pun dah penat.. and we send my nephew to my brother's house kat Puchong.. even my hubby pun x pergi rumah her sister to meet her mother coz tired. Anyway.. we have so much fun there... specially the PS3.. can we have 1 honey??

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...