Followers

Friday, September 5, 2008

Dugaan Awal Ramadhan

Hari rabu sampai sini, bibik dah start demam, Darin dapat selsema and batuk... dah cakap dengan bibik jangan pose tp nak pose gak.. lepas buka macam makin teruk, malam tu terus jumpa doktor mintak injection..

Darin pulak tido malam tu muntah banyak kali, peliknya.. selalu x macam ni pun... we all sahur macam biasa.. sebab bibik x sihat, tumpangkan Darin kat rumah Irfan.. tinggalkan dia bagi tu ok je, nangis pun x.. bibik memang dah melepek sangat dah..

Masa ni suhu baru nak surut sket

dampai ofc, call bibik, still x larat, sian pun ada, call kakak sebelah, dia cakap Darin muntah, kesiannya, nak makan tp muntah.. takpelah harapnya sekejap jelah.. o tak cukup dengan muntah n batuk, dia selsema..

dalam lepas lunch, call lagi tanya condition Darin, kak is cakap Darin demam, ha.. panas jugak, bagi ubat Irfan.. huwa,, x tenangnya pegi keje.. kul 3 terus balik rumah...

Semua ubat kena makan

sampai rumah hujan lebat, x boleh nak amik Darin, so masak dululah, Mee Sup je sebab ramai sangat yg tak sihat... lepas hujan reda, Darin pun bgn, dah habis dah baju dia kena muntah, kena pinjam baju Irfan,, kesiannya... memang dia x larat sgt, nak tido je and berdukung, badan panas betul,, temp dalam 37++, bagi makan mee sup, makan tp muntah balik, so bagi minum air byk - byk... dalam nak dekat kul 7 check temp dah 38.3, terus amik ubat punggung and masukkan, nangis jugaklah dia tp badan dia panas kan... then aku gi Putrajaya Sentral nak amik husband aku, buka pose tgh jalan

masa balik, Darin terbaring, tp nampak dah ok sket, then makin ok, bawak jugak jumpa Doc, badan pun dah berpeluh, malam pun tido oklah jugak.. tp bila sahur tu panas balik, so tuam lagik dengan air batu..

Baru lepas makan ubat

aku kena work from home lagik hari ni.. jaga Darin sebab bibik pun x sihat sangat.. ni pun badan dia ada panas - panas sket lagik ni.. siannya dia...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...