Followers

Friday, August 7, 2009

MDL Family Fun Day


Seminggu lepas Darin keluar dari hospital, aku berbelah bagi nak bawak dia atau tak ke MDL Family Fun day.. tapi rasanya bolehlah bawak kot, coz semua orang pun dah bising suruh bawak... So drive from home to office tu, Darin macam nak tido tapi sekejap je dia dapat tido.. bila sampai office aku, sibuklah nak berdukung, dah agak dah, confirm dia tak nak duduk sorang...

Dalam masa yang sama Karine and Rohaya pun bawak anak dia jugak.. Ophilia and Aisha.. so ajak dia orang join Darin tengok CD Barney sementara tunggu pukul 3..



Naik je atas. kat pintu masuk pun dah ada goodies yang menunggu, so dapatlah soranag satu.. mana yang ada anak je, yang takde anak tak dapat... and belon pun penuhlah kat sepanjang opis, pelik gak aku mana dapat Gas Halogen (betul ke), rupanya dia orang selotep je kat syiling ofc tu.. oo bagus, kreatip, jimat duit woo...

Karine and Ophilia

Mummy and darin

Setiap kali mak pak budak baru masuk tingkat 9, semua orang akan dapat amik gambar 1 family... ramai plak photographer tak berbayo kat sini, maklumlah memasing guna SLR, so takkan nak lepas kan peluang keemasankan...






First sekali masuk kat meeting room ni, ada Musical Chair.. aku pun excitedlah nak bagi Darin masuk.. ye - ye je Darin memula nak, tapi sekejapan je, maklumlah diakan baru sihat dan manja terlebih.. sempat untuk trial je, masa real punya, dia tak nak main, so tengok orang lain jelah yang main...



Rohaya and Aisha pun tengah sibuk pilih kaler jugak

Selesai first round, dia orang bukan untuk 2nd and 3rd round pulak, coz ramai lagik yang nak main.. disebabkan Darin tak mo, so aku bawak dia ke section lain, walaupun sebelum tu sempat singgah a few places... last - last bawak Darin main Sand Art... kaler - kaler berpasir tuh, jenuh jugaklah control dia, takut dia terlanggar benda alah tu, kang habis terbarai MDL...








Lepas je main pasir, bawak Darin cuci tangan... sambil tunggu turn nak lukis muka.. bawak Darin pusing - pusing opis, main tulis - tulis kejap (dia memang suka menulis), tengok orang buat belon tu jadik bentuk - bentuk and sambil tu siap ada orang nyanyi - nyanyi sekali.. keles ko...

Shanti nak lukis kat atas muka anak Kin Mun


Hasilnya.. ni belum ada daun lagik

Masa nak bawak dia kat tempat lukisan tu, cuak gak, manalah tau kalau dia tak nak ke, tapi dia nak, siap tunjuk lagik kat mana nak lukis and siap request "flower' lagik untuk dilukiskan kat muka dia....



Last sekali bawak dia kat tempat mewarna.. ada banyak kertas kosong and kaler pensel + krayon, tu pun nak bagi dia senyap, dalam kul 5 lebih camtu we all gerak balik and kali ni Darin tido kepenatan.. sian anak mummy...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...