Followers

Tuesday, August 4, 2009

KPJ Day 1

Ini adalah lanjutan daripada kisah Swimming Pool, cuaca dan akibatnya...

20090604-Visiting paed at KPJ Selangor - Admitted

Tengah tunggu turn nak jumpa doktor Yasmin

Minggu pertama Darin masuk nursery dulu, 2 hari dia demam, lepas 2 hari cuti, then pergi balik Nursery macam biasa.. masuk minggu kedua, dia demam dan batuk yang sangat kronik... got 1 day tu daddy dia kena cuti nak jaga dia, coz kalau berdua je ngan bibik macam x boleh handle dengan kerja rumah + Darin, so bila ada daddy, bibik bolehlah masak sket untuk Darin...
Sementara tunggu bilik kosong, bagi dia main dulu

Dah dapat bili, terbaring, baru lepas makan ubat and Neb

sambil tu layan TV sekali

last - last, terlelap sudah

The next day tu aku plak rasa x puas hati, dah jumpa doktor, tapi still jugak x sihat, so we all decide nak hantar Darin jumpa paed, so we all hantar kat KPJ Selangor... try je kan.. nak gi SJMC macam jauh sket, and andai kata kalau kena admitted, jauh jugak nak berulang balik rumah.. sampai kat KPJ dalam pukul 9am, terus register semua and tunggulah doktor dengan bersungguh - sungguh, dekat 1 jam we all tunggu, doktor tak jugak sampai - sampai... we all bagi masa, kalau sampai 10.20am doktor takde jugak, we all nak cabutlah rasanya... tetiba doktor sampai lagik 2 minit nak pukul 10.20am, so jumpalah doktor Yasmin...

Nilah nombor bilik dia

barang we all yang dah mengalahkan orang pergi bercuti

kat sini pun ada lagik.. cam x muat tempat je

demam Darin masa tu dah 38 balik, huuwaa, kenalah masuk ubat punggung kan.. pastu lung dia macam ada bunyi, and doktor suruh bagi Nebulizer.. and terus doc suggest duduk dulu kat hospital coz dia nak monitor.. aduhai.. nak mengangis bunyi dia...

baru bangun tido, bosan sangat agaknya, terus main kat sini

Sian dia main sorang - sorang

masa registration, we all mintak bilik single, tp sebab kena queue, dia letak kat double bed dulu... kat ward kanak - kanak.. so my hubby kenalah balik rumah amik brg Darin dulu yang paling utama... sementara nak tunggu daddy sampai, bawaklah Darin main dulu kat tempat mainan bebudak tu.. pastu nurse panggil bagi makan ubat + bagi neb... masa makan ubat tu, aku buatlah sendiri coz dah fahamkan Darin cemana, Alhamdulillah semua ubat masuk, walaupun kaki tangan dia abis aku pegang sungguh - sungguh, sambillah mulut ni tak diam puji dia yang pandai makan ubat, masa bagi neb tu memang nangis, ada 2 ubat plak tuh, yang lagik satu tu nama dia Pulmicort... kalau x silap aku... pastu 2 jam sekali kena bagi neb.. hhmmm sabar jelah.. tak lama lepas tu, abis selesai semua, we all pun dapatlah bilik single, tp bukan single biasa.. single VIP.. aik.. pelik semacam plak, tp oklah tu, selesa sket tuk Darin and we all yang nak kena jaga dia nih...

time ni sepupu dia dah datang

siap demo cemana nak main kat sini

terjebak jugak kak Aqish

Menu pun kira ok jugaklah kat situ, siap boleh pilih nak makan apa, apa - apa pun keutamaan adalah pada Darin... masa ni pun sah start sms family members dah, adik beradik jelah pun, yang lain tu takdelah...

dalam petang tu Bibik datang, siap nangislah bila tengok Darin sakit, pastu dia pun demam.. boleh? macam - macam kan... petang tu my SIL datang dengan anak dia 2 orang.. mlm tu my family side pulak datang and our neighbour.. Darin plak macam ok je ramai - ramai, tapi bila semua orang balik, dia pun sibuk nangis nak balik, kesian dia... mlm tu dapatlah me and my hubby dinner sebab bibik ada kejap temankan Darin...

Ada hadiah from Haziq and Haiqal

Tabung tuk masa depan tuh..

malam tu tak tido sangat pun, paling awal tido pukul 12 sebab time tu last bagi ubat... then kul 4 pagi dah kena kejut bagi Darin ubat lagik dengan Neb... ubat punggung je rasanya dah bagi dekat 3 kali coz suhu badan dia naik tinggi sangat.. risau sangatlah, batuk and muntah pun x taulah dah berapa kali.. kesian nurse kena ganti cadar Darin selalu... 1 hari yang memenatkan...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...