Followers

Sunday, August 28, 2011

Iftar on 20th Ramadhan @ Muhibbah Sungai Penchala

kawan - kawan daddy.. gang Bentong ajak bukak puasa since last week... on the same day jugak abang aku ajak buka puasa kat Equatorial Bangi... alamak mmg tak leh join sbb yang gathering ni dia org dah plan lagi awal.. so plannya ke Muhibbah Sungai Penchala..


Menu dia orang yang settlekan.. kita orang datang and makan sahaja..
ada Ikan Kerapu Sweet Sour, Ikan Siakap masak asam, ayam masak black pepper, sotong celup tepung, lala, ada daging, ada sayur pucuk paku..dan tak lupa.. udang lah... air.. suka hati nak order apa..


makan kena laju sebab masing - masing ada anak kecik.. paling besar 4 tahun... paling kecik 1 tahun 4 bulan.. so sendiri mau ingat...

selesai makan laju - laju... solat pun kena laju then lepak depan surau.. ish.. punyalah x sesuai sebab banyak nyamuk.. so they all ajak gerak.. plan memula ke Rasta.. tapi parking hazab nak dapat... then teruslah dia org menujuk ke Damansara Perdana.. nak lepak mamak.. tapi mamak tu tutup.. so kat Old Town lah kami duduk... bapak - bapak 1 meja 4 org... the wifey and the kids 3 meja sambung.. haru - biru dibuatnya.. sana melalak.. sini melalak... sampailah 1 tahap.. last - last kekanak ni melepak jugak layan main iPad.. takpe janji senyap sbb mak - mak pun nak bergossip jugak..

 

tak dapat nak duduk lama sangat sebab Amin nak balik Bentong.. so maybe next time.. kita pergi holiday yek.. plan yang tertunggak since 4 tahun lepas..hehehe...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...