Followers

Thursday, August 25, 2011

Bersahur itu indah

alamak... macam tiru entry Hanis Zalikha buat entry sahur pulak... tapi ini dah lama dalam draft.. so ampun ya...

memang setiap hari pun sahur.. Alhamdulillah sampai hari ni tak pernah lagik termiss waktu sahur.. takdelah sedar - sedar dah pukul 5.45am.. paling terlajak pun pukul 5.07am... kelam - kabut gerakkan cik abang yang baru dapat tido 4 jam sebab asyik - masyuk melepak lepas Tarawikh sambil makan moreh.. bergegas turun bawah.. laju - laju panaskan lauk dalam microwave.. panaskan air.. sorang nak Kopi O sorang nak Teh O.. ha hamik ko.. pukul 5.20am makan laju - laju..


tapi kalau tengok gambar kat atas ni tak danlah nak perangat semua kalau dah bangun pun 5.07am.. ni kena kena.. jam 4.00am alarm dah bunyi.. snooze..snooze.. sampai 4.30am, barulah berjaya bangun... baru boleh panaskan lauk satu - satu dalam kuali..

oh tak pernah lagik kot ada adegan tumis - menumis waktu sahur macam family Hanis tu.. paling habis pun goreng sayur je.. and paling hebat.. masak nasi goreng perasan sedap lagik umpphh dalam 4 kali je sepanjang Ramadhan... yang lain semua perangat..

korang sahur macam mana? kalau tak makan nasi pun takpe, minum air pun ok, makan kurma pun ok kan.. since kahwin ni, wajib bangun sahur and kena makan nasi.. sure kena gelak kaw - kaw dengan abang aku.. sepanjang zaman bujan duduk umah dia... dia tarik selimut pun aku buat dunno je tak bangun sahur... pemalas punya dik.. now.. sendiri mau ingat..ngeh..ngeh..ngeh..

to all anak dara.. kalau korang malas sahur... kena check your future partner kaki sahur or tak? wajib lauk baru or tak.. bukanlah nak menjauhkan diri dari calon tu.. cuma buat persediaan awal.. supaya takdelah terkejut beruk nanti.. nak best.. kahwin lepas raya yek.. jangan kahwin sebelum puasa.. konon nak beraya bersama.. kang tak sempat nak amik gambar baju sedondon.. dah berderai airmata duk gaduh raya pertama umah mana dulu.. huhu... mintak dijauhkan..

opss. jauh p;ak melalut pasal sahur and etc.. oklah..
chowww

2 comments:

Biqque said...

so far tak penah tinggal sahur...plg tak bleh blah, ada satu hari tu bantai kurma 4 biji sbb tak sempat!

mummy Darin said...

Biqque, entry ni aku buat mlm td, biasalah auto publish, sekali pg td aku sedar pukul 6.42am ko.. Sian laki aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...