Followers

Tuesday, August 23, 2011

The day I went for painting class

Darin suka sangat coloring.. tiap kali keluar, mesti akan mintak beli kaler pensel.. itu ok lagik and selalunya dapat yang paling kecik, pendek dan murah.. sebab dah tau kejap lagik mesti hilang entah ke mana.. pernah sekali beli crayon... and sekali tu jenis macam marker pen... itu dah habis merengek dah tu.. and now nak mintak water color... memang tak dapat lah..


one fine day, ternampak lagik kelas art ni, tak ingat apa nama dia, tapi kat One Utama, wing baru, jalan nak menuju ke Home's Harmony.. Darin mintak masuk situ... so bila tanya semua.. orang tu pun terangkan lah...


kat setiap art tu ada tulis umur berapa yang sesuai.. macam 3 tahun ke atas, pr 4 tahun ke atas or 5 thn ke atas dan seterusnya.. then ada harga masa berapa lama diperlukan untuk siapkan art tu + warna.. means, dia akan bagi anak kita board yang dah siap cutting, then anak kita sambungkan sendiri sampai jadi bentuk macam model yang dia nak and warnakan sendiri..

kalau 1hr, means RM30, kalau 2 hrs darab sendiri lah, so majoriti amik yang 1hr je.. melainkan korang nak tinggalkan anak korang lama.. bolehlah amik yang lagik lama.. kelas akan start setiap 1 jam.. masa we all sampai dah pukul 12:30pm, so next class is 1PM, so register awal - awal, pilih model apa nak and jalan jap..


dalam 10 minit pukul 1pm, we all pergi balik and tengok dah ramai yang beratur.. kira oklah Darin register awal, sebab maksimum pun dalam 10 budak je dalam 1 masa... sebelum we all tinggalkan dia, siap pesan dengan cikgu dia.. once Darin ckp "Nak daddy" just call kita org... so selesai letak Darin, we all pun jalanlah berdua..

rasa awkward jugak bila takde Darin sebab dah biasa bertiga. sikit - sikit tengok jam.. sikit - sikit tengok jam, jalan pun tak pergi jauh, risau tinggalkan dia... lagik 10 minit pukul 2pm, cikgu dia call.. hehe... bila sampai, tengok dia tengah duduk  kat kerusi, maybe sbb tengok org lain semua dah keluar, tu pasal dia cakap "nak daddy" tu..


 so inilah hasil yang Darin buat pada hari ni...

2 comments:

hanis said...

wahhhh darin sgt creative okay!

Musz..menarik btul tpt tuh bunyinya utk kids ya...thanks for sharing.

mummy Darin said...

Kalau sekali-seal a ok kot kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...