Followers

Wednesday, August 6, 2008

Hasil Borongan

***** Sambungan Marathon *****


Balik dari OU, check balik barang - barang.. nampak cam banyak, tapi biasa je sebenarnya, tapi semua memang barang tuk Darin.. ni pun beli sempena Mega Sales, and sementara ada rezeki and sementara ada masa.. sebab my husband tengah busy skang ni, sampai nak balik kampung pun asyik kensel berkali - kali cause dia kene keje weekend.. (hhmm ingatkan dah habis dah zaman keje weekend)..



Nampak macam banyak.. tp sebenarnya memang tak banyak pun.. ha..ha.. yelah sejak harga minyak naik ni... walaupun sale sana sini.. kenalah berjimat cermat jugak kan... Baju Darin we all dapat kat FOS.. sebab situkan ada jugak barang ada branded dengan harga yang murah.. oklah tu... lagipun Darin kecik lagik.. kalau selai je dah seratus lebih.. huwwaa.. berapa lama jelah dia boleh pakai.. kalau tak betul jaga pun still rosak jugakkan baju tu... so kat FOS tak jumpa banyak seluar... ada selai je yang aku rasa ok... then belikan dress selai...dan 3 helai t-shirt.. then masa bayar cashier tu siap cakap, kalau cukupkan lagik 100 dapat free bag.. so tambah lagik 7 hengget.. tp aku ni punyalah menggelabah... capai je satu blouse tuh.. tp rege dia 27 hengget... then bila nak bayar.. cashier tu ckp kalau guna cc maybank or HSBC dpt discount 10%, apa lagik jangan lepaskan peluang.. ada discountkan... nanti bayarlah balik pakai cash..



Then masa berjalan kat GAP ada sales jugak, sajelah nak masuk tgk cemana.. ok ke tak.. then jumpalah jeans untuk Darin yg 50% discount.. huwa.. best - best.. amik 2 helai, tak sempat tgk rege... bayar - bayar je ngam - ngam RM100.. wa terrorlah daddy Darin..



kat Homes Harmony sempat sambar 2 bijik bantal je yg dapat 50% discount jugak.. ni je tuk mak ngan pak Darin...



Jalan ke Mom's Care.. ada sale lagik.. nampaklah botol Avent yg 3 serangkai tu ada 20% discount.. ish bagus ni.. lagi pun botol dia tu bawah tu cam dah karat sket.. apsal ntah, padahal baru je 6 bulan pakai.. according tu sales assistant tu.. kalau Avent atau Dr Brown last long till 1 year baru tukar baru, kalau botol biasa ada yg kena tukar 1 bulan sekali atau 3 bulan sekali..



Masa lalu depan Toys R Us tu, nampaklah kedai Sox World.. ha.. inilah yang aku duk carik.. nak carikkan stokin Darin yang panjang sketkan.. sebab kalau dia pakai skirt atau dress blehlah pakai stokin yang panjang tu...



Tengah aku pilihkan socks untuk darin dengan bibik, tetiba nampak Darin dengan daddy dia keluar dr kedai Nike sambil bawak beg plastik.. la, ingatkan dia org lepas dalam Toys R Us, rupanya masuk Nike.. daddy nak jugak belikan botol air ni tuk Darin, sib baik kaler pink...he..he..



Then masa nak balik tu lalu depan Vincci.. teringatlah hari tu ada tengok 1 kasut and 1 sandle ni.. berkenanlah jugak, then trylah carik balik.. hari tu kasut tu dia letak kat rak sebelah kiri, kali ni kat rak sebelah kanan.. tanyalah kalau ada size 6, dia kata ada tp sandle tu takde.. yg ada size 6 kaler yg tak berkenan.. so amik satu jelah.. takpelah at least adalah 1 kasut baru tuk bulan ni..

So tu jelah kot tuk bulan ni... dah pasni.. kunci wallet, kena simpan duit utk bayar duit baju kurung yang dah ditempah tu.. berapalah agaknya.. pengsan...


1 comment:

m@Ri@ said...

byk gk borong yekk..takpe2..teruskn borongan anda..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...