Followers

Monday, November 9, 2009

majlis bersanding

Majlis bersanding pada siang harinya berlangsung selepas Zohor... since baju just guna je baju my hubby dulu, so just tunggu mak andam tuk make-upkan Azmi sikit... bergerak dalam pukul 2 ke rumah pengantin, langit agak mendung sikit, risau jugak memasing kalau hari nak hujan...






masa tengah tunggu tu.. I taught Azmi memang akan bayar tol sampai depan pelamin, style org Johor kan, kena bayar tol.. tapi tulah, lepas sekali je bayar tol kat depan, terus pengantin perempuan keluar.. aik pelik gak.. then they all pun berarak masuk.. bila sampai depan pintu rumah.. sekali lagik pengantin perempaun di bawak masuk dalam, and at this time pengantin kena bayar tol lagik sampailah proses terakhir, bayar tol kat mak andam, baru boleh duduk sebelah... ada kesilapan teknik kot.. tapi x kisahlahkan..






masa bayar tol depan pintu pagar, sangat hiruk - pikuk coz hujan dah turun sikit, so aku lepak bawah khemah jer sebab confirm kat dalam sangat ramai orang.. sempatlah masuk sekejap coz they all panggil amik gambar sama-sama...


saja letak gambar tak ready, nampak cam best sebab natural...


sementara tunggu upacara kat dalam selesai, we all lepak bawah khemah.. bila pengantin sampai barulah upacara makan beradap dimulakan....




makanan ok - oklah, dengar masak sendiri oleh atuk and nenek pengantin perempuan.. untungkan ada atuk nenek yang masih kuat, yang sanggup bersusah - payah untuk cucu..





semasa majlis berlangsung, ada acara cabutan bertuah.. itu semua khas untuk penanggah je.. coz they all yang byk membantu untuk majlis, and antara tujuan lain, acara tu dibuat di penghujung majlis, dengan harapan penanggah takdelah yang balik awal..


selain dari tu adalah DJ, siap bagi teka - teki lagik, and belah we all, auntie Kini dapat tau jawab soklan tu.. and baru hari tu aku tau, nama betul Aunti Kini ialah Noraini... oklah tu kan...


pengantin tak potong kek, tapi pengantin potong pulut kuning yang dihiasi dengan serunding.. nampak sedap nih.. nyum..nyum...


selesai makan, macam biasa amik gambar lagik, dan lagik dan lagik...



dah penat sangat dah, we all balik rumah dalam pukul 4 petang, overall, majlis makan masa 2 jam, nasib baik dekatkan.. kalau jauh.. hhmm nak sampai ke rumah tu mesti dah pengsan dah masing - masing tido dalam kereta, kecuali driver jelah....
muka budak penat

selamat pengantin baru Azmi and Nadia....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...