Followers

Wednesday, November 26, 2008

Oh Cameron - III

We all stop kat area Brinchang.. jalan - jalan carik barang... disebabkan me yang sibuk nak tgk barang.. tp x taulah beli or tak.. so mintak tolong my BIL yang amikkan gambar..


From VD ke sini pun sempat tido


Tengah sibuk tengok gerai

keadaan petang tu baru lepas hujan so sejuk sikit jelah.. jalan lecah skit.. so anak dara tu tak mau dipegang... nak jalan bawah.. pastu bila mintak dokong, kenalah cuci tapak kasut dia, kang abis plak kena baju...


Gerai buah and cenderahati


Fresh and Dried strawberries

we all jalan - jalan tgk je dulu.. x beli apa sangat.. masa stop satu kedai tu, my hubby nego pasal tea.. dia bagi 3 box RM20.. kira murahlah coz tempat lain jual 1 kotak RM8 untuk brand Cameron Valley Tea.. kalau beli kat kedai dia terus RM8 jugak, cuma teh takde peris je jual RM5.. so kalau nak berperisa beli kat luar, kalau nak original flavour beli kat Cameron Tea Valley terus.. orang yang jual tu org Indon jugak, so dia bagi Darin gula - gula, aku nak bayar dia cakap tak payah.. kebetulan my bibik beli 1 peket besar gula - gula.. so oklah sket..


Tengah nego Teh

kalau berjalan tak amik gambar tak sahkan... Darin plak cam biasalah,asal nampak belon je nak beli.. so confirmlah kena beli.. 2 biji RM5.. oklah, sebab bezanya dia bentuk strawberry.. cam wangi je tengok belon tu.. padahal takde bau pun..


me and my family

jalan jual lagik cam biasa ada org jual Cendawan goreng and "Kimcan goreng", katanya sayur, dia pendek sket dari kacang buncis tapi kurus je.. aku x beli pun coz tak tau cemana.. ha..ha. rasa cam makan rumput je nanti..


Kimcan and Cendawan goreng

then we all mencari jam strawberry pulak.. my BIL jumpa kedai jual 3 botol RM15, tapi perisa strawberrylah 3 botol tuh.. ada jugak dia jual 1 pek ada 3 perasa.. tapi mahal sketlah.. so beli jugaklah bawak balik...

Jem strawberry

my MIL beli jem strawberry

tak lupa jugak beli jagung rebus and jagung bakar.. jagung kat Cameron ni manis coz jagung madu.. hhmm time sejuk ni semua benda pun sedap kan..

Jom kita gi minum teh plak.. dah terbayang scones lah.. hhmm yummy...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...