Followers

Thursday, October 16, 2008

Aidilfitri di Johor Bahru - Part 2

Raya ke-3 hari Jumaat, so we all keluar rumah auntie Win sebelum solat Jumaat and singgah rumah Tok Tun, daddy, Tok Pa and Tok Din gi solat, we all tunggu kat rumah.. lepas solat we all gi kubur arwah ayah Tok Pa kat Gelang Patah.. so bibik x ikut.. then gi umah Tok Usup (pak sedara Tok Pa).. and kat situ jugak Darin jadik kampung girl... main sana - sini jangan cakaplah.. siap buat "kek" lagik.. org kata serasi yek.. ha..ha...


pas tu gi umah sedara papa kat area situ jugak.. then we all gerak ke Taman Sutera gi umah mak angkat daddy, so jumpalah Auntie Freda + family and bibik sekali.. kat situ dah jumpa sepupu dia.. hhmm x ingat lain dah asyik main je.. pastu gi pulak umah anak Mak (Kak sarah n abg Mail).. sempatlah mummy tumpang Toilet dia and huuwaa amat cantik okeh.. sampai nak buang air pun cam sayangnya nak guna, cam konsep bali plak.. lupa nak snap gambar.. memang cantik gilerlah..


pastu we all gerak ke Plentong.. alamak kakak Tok Pa takde rumah plak, they all x sampai lagik dari Melaka, yang ada cuma anak dia je.. so lepak jap, bagi Darin makin,, siap muntah semua and salin baju, then gerak ke Kampung Melayu gi umah anak sedara (Tok Ma).. Darin dah selamat tido lam keta.. sampai sana pun tido lagik siap tido lam air-cond tu.. so dapatlah we all makan Laksa Johor yang amat sedap tuh..

tak habis kat situ Abang Fadhil (anak sedara Tok Ma).. ajak gi umah anak sedara Tok Ma yang lain (Abang Joe) kat Damansara Alif.. wa.. merasalah tgk umah baru abang Joe.. kat sana Abang Rahimi n Family ada termasuklah family Abang Fauzi tuh.. Darin tido lagik masa tuh.. sebab perut dah kenyang, we all cuma makan murtabak, Mee goreng and makanan - makanan ringan je.. Darin bangun kul 11.30pm, we all dah siap tukarkan uniform tido dia dah....

abis je semua,, balik umah Auntie Win mandi - mandi.. and boom tidoo

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...