Followers

Thursday, October 16, 2008

Aidilfitri di Johor Bahru - Part 3

Raya ke-4 dah banyak berpecah.. Auntie Freda dah siap nak balik Segamat.. Tok Ma, Tok Pa, Uncle Azim n Uncle Azim kena ikut Tok Pa gi kenduri kahwin sedara Tok Pa kat Kota Tinggi.. mummy ok je nak gi pun sebab lepas tu gi beraya jugak.. tp sebab daddy nak jumpa kawan dia uncle ijat.. so kenalah gi umah dia.. coz memang dr dulu lagik nak pegi tapi takde kesempatan.. selalu bila we all kat Johor.. dia sekeluarga balik Kedau rumah Auntie Nor.. Uncle Ijat and Auntie Nor ada 2 hero.. Danish and Hasif... Hasif tu suka gelak, geram sangat.... tapi sebab dia tau we all ramai so bila letak, confirm nangis.. Danish lak cam biasa, berebut mainan dengan Darin.. ish.. terpaksalah Auntie Nor tidokan Danish...

we all makan nasi ayam, Auntie Nor buat.. sedap.. dan kenyang sangat.. dah lama sangat lepak, we all amik keputusan nak balik Segamat petang tu jugak.. walaupun we all rasa nak je tido semalam kat JB lagik tap esok pagi confirm bertolak lambat.. so balik, kemas barang sumer... bersihkan rumah Auntie Win, kunci elok - elok (coz Auntie Win dah ikut mertua dia ke Muar and Batu Pahat).. we all tinggalkan kunci kat umah Tok Ton/Tok Din.. kat sana jumpa lagik family yang we all jumpa kat umah abang Joe.. makan lagik Mi Hailam.. (bestkan raya.. makan jer).. then terus gelak balik ke Segamat..

Bersiap - siap nak bertolak balik ke Segamat

Hujanlah jugak sesikit kat Highway and byk kereta cuma tak berapa jamlah... sampai kat Tol Yong Peng Selatan dalam kul 8, ingat nak singgah umah kawan daddy (Uncle Ted), kat labis coz dah on the way, baru je plan, Tok Ma suruh pegi terus rumah Auntie Nadia (tunang Uncle Azmi), ajak beraya.. kul 9pm sampai umah Nadia.. makan mee goreng and ada plak rancangan Majalah 3 kot.. citer pasal penduduk N9 kat Kota Tinggi (Johor), buat dodol, masak lemang, rendang and termasuklah Lemang Tepung Pulut yang memang mummy lama giler mencarik.. tp dah lama x jumpa.. x sangka yek ada jugak masyarakat N9 kat Johor.. vangga lagik disitu... so rancaklah mummy berbual ngan Tok Pa, and parents Nadia... muahaha..


Darin n kak Aqish kat umah Tok Ma

pas makan we all pun baliklah umah Tok Ma... rehat - rehatkan badan and tido..

Hari Isnin baru we all bergerak balik ke KL.. rasa cam x puas je beraya.. ni pun dalam mood raya lagik tau... Selamat Hari Raya.. jemput datang rumah...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...