Followers

Thursday, October 16, 2008

Aidilfitri di Johor Bahru - Part 1

Raya ke-2 we all bertolak ke Johor.. Tok Pa follow sekali coz ada hal kat sini.. so raya kedua takde sempat amik gambar langsung, sebab byk adegan dalam kereta je.. tp ada part Darin mengamuk dalam kereta.. masa tu we all dah nak bertolak ke rumah Tok Iti (mak sedara Tok Pa) dari rumah Tok Yah (mak Tok Pa).. tetiba Darin mengamuk coz nak duduk ngan daddy, tp x mo duduk dengan Tok Pa, so terpaksalah daddy berenti.. and Tok Pa drive, sampai umah Tok Iti.. kat umah Tok Iti sempatlah darin melayan anak - anak Uncle Fahmi main mercun plak.. Auntie Dilla (Menantu Tok Iti).. masak soto special masa tu.. sedap sangat.. tp disebabkan perjalanan jauh yg buat we all pening.. mummy jamahlah sket and selebihnya melayan Darin yg keluar masuk laman Tok Iti tuh.. then terus pegi umah Auntie Doti plak.. kat sana barulah we all jumpa Tok Ma.. Uncle Azim, Uncle Azmi, Tok Din and family, Auntie Win and Family.. and jumpalah Family Uncle Fauzi and family (betul ke daddy).. they all dah lama menetap kat Seremban... sebab tu plat keta dia org semua start ngan 'N'.. vangga aku sekejap.. muahaha.. then habis je kat rumah Auntie Doti..

tak habis kat situ.. mu and my family tido rumah baru Auntie Win kat Mutiara Rini.. so semua terus ke sana, mummy keluarkan rendang daging and dodol hasil buatan tangan mummy and family kat situ.. diiringi ketupat daun kelapa, kuah lodeh, kari ayam and pelbagai kuih muih.. sampai sana, Darin tukar uniform and mummy mandi dulu walaupun dah pukul 12 lebih.. then turunlahlah bawah makan berjamaah, Darin pulak amat seronok bermain sebab anak - anak auntie Win (Adam & Najwa (Darin sebut Jua)... banyak giler mainan termasuklah ada kereta cam kat shopping complex tuh.. (apsallah mummy ko x amik gambo)..

masa makan, yeh.. mulut mummy tak berenti bercakap mengexplain kat dia org apa bahan nak guna tuk buat rendang daging and jugak dodol... they all sampai ternganga - nganga coz we all masak rendang guna kelapa sampai 13 biji and dodol sampai 18 biji.. sib baik kelapa tak beli... akhirnya habis semua dodol and rendang, nyesal plak bawak sket, ingatkan takde peminat.. mummy siap mendobi kat rumah auntie Win malam tu, serius cam buat kat umah sendiri.. kul 1++am baru dapat sidai baju and they all pun balik.. sib baik Darin dah lama tido...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...